Actueel

NIEUWE KANSEN

Het zoeken naar succesrijke kansen vergt tijd, inspanning, inspiratie, creativiteit.

Heel gemakkelijk worden we in beslag genomen door de dagelijkse realiteit.

Door je te laten laten begeleiden bij dit proces komt het op gang en vergroot je de mogelijkheden sterk.

De eerste stap is vaak de lastigste, maar als je hem niet zet gebeurt is zeker niets.

 

Referenties

Uit privacy overwegingen benoem ik geen concrete namen van mijn opdrachtgevers. Na een eerste kennismaking kan ik u, indien gewenst en in overleg met partijen, in contact brengen met voor u relevante bedrijven. Om enig inzicht te verschaffen hieronder 3-tal cases.

Case
Groothandel (jaaromzet 50 miljoen+) ervaart verkoop en marge problemen bij een specifieke
productgroep. Na onderzoek (extern en intern) de directie geadviseerd om de verkoopafdeling te herstructureren en een aanpassing van de marktpropositie door te voeren waarbij de nadruk komt te liggen op het hogere productsegment en bijbehorende klanttype. Na acceptatie door de directie een proces geleid waarmee de veranderingen zijn geïmplementeerd. De beoogde resultaten zijn binnen
de gestelde termijn behaald en een nieuwe salesmanager is aangesteld.

Case
Ingenieursbureau (60 medewerkers). Directie coaching, visie en strategie ontwikkeling. Nieuwe
organisatie structuur opgezet en een model gemaakt voor het verbeteren van de interne communicatie. Directie ondersteunt bij het ontwikkelen van een meerjaren strategie gericht op beheerste en duurzame groei.

Case
Onderhoud en installatiebedrijf (100 medewerkers). Projectteam geleid voor het invoeren van
een nieuwe manier van werken. Decentralisatie, zelfstandig werken en resultaat verantwoordelijkheid waren hierbij de sleutelwoorden. Het leren omgaan met nieuwe communicatie apparatuur en het accepteren van persoonlijke KPI’s waren de kritische succes factoren voor het proces. Veranderingen succesvol doorgevoerd met behulp van de Dinamo methode (weerstand omzetten naar veranderbereidheid). Resultaat verantwoordelijkheid was een belangrijk onderdeel van de opdracht.